Το «φρούτο» της φαιδράς σεναριολογίας ευδοκιμεί σ’ αυτόν τον τόπο, μόνο που μέχρι σήμερα κανείς δεν έμπαινε τον κόπο είτε να ζητήσει εξηγήσεις από τους σεναριολόγους, είτε να τους βάλει στη θέση τους, όπως έκανε ο πρόεδρος του δικαστηρίου στον κ. Λεσπέρογλου…
Είναι διάφοροι τύποι που περιφέρονται στα κανάλια λέγοντας το κοντό και το μακρύ τους. Σενάρια επί σεναρίων, υποθέσεις επί υποθέσεων, υπονοούμενα επί υπονοουμένων και πάει λέγοντας. Δικαίως εξεγέρθηκαν διάφοροι αρθρογράφοι. «Έχουμε κουραστεί με τα σενάρια. Θέλουμε στοιχεία», λένε. Ορθώς, αλλά…
Υπήρχε η εντύπωση ότι τα «φρούτα» των σεναρίων είχαν αποκλειστικό σκοπό την τηλεθέαση. Ότι ευδοκιμούσαν μόνο στο γυαλί. Η πραγματικότητα απέδειξε ότι αυτό δεν είναι αληθές. Τα «φρούτα» ευδοκιμούν κι εκτός των στούντιο των καναλιών. Για παράδειγμα στις δικαστικές αίθουσες. Εκεί ο κ. Αβραάμ Λεσπέρογλου, κατηγορούμενος για την παρ’ ολίγον δολοφονία του αστυνομικού κ. Γιώργου Ψαρουδάκη, επεσήμανε με έντονο ύφος στους δικαστές ότι οι Αμερικανοί πιέζουν για την καταδίκη του. Η αλήθεια πρέπει να είναι πως οι Αμερικανοί (όχι γενικώς όλοι οι Αμερικανοί, αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ) πρέπει να πιέζουν για πολλά. Θα θέλουν, για παράδειγμα, να βρουν και να τιμωρήσουν τους δολοφόνους του Γουέλς ή του Νορντίν. Θα ήταν απορίας άξιο αν οι Αμερικανοί πίεζαν για να βρεθούν οι επίδοξοι δολοφόνοι του αστυνομικού κ. Ψαρουδάκη. Τότε λογικά θα πρέπει να έψαχναν και τον δολοφόνο των τριών κυνηγών στη Φθιώτιδα.
Ένα άλλο «φρούτο» ευδοκιμεί στο περιστύλιο της Βουλής. Εκεί το σενάριο θέλει τους ξένους (όχι γενικώς, αλλά τους εν Αθήναις πρεσβευτές τους) να συνεργάζονται με ελληνικά ΜΜΕ για να αποδειχθεί ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στη λίστα των επικίνδυνων χωρών. Ο κ. Κακλαμάνης άφησε σοβαρότατα υπονοούμενα κατά των ελληνικών ΜΜΕ και κατά των ξένων πρεσβειών χωρίς να ξεκαθαρίζει ποια ΜΜΕ και ποιες πρεσβείες εννοεί. Δεν είναι η πρώτη φορά. Σάμπως μάθαμε ποτέ ποια ΜΜΕ προσπαθούσαν (κατά τον κ. Κακλαμάνη) να απαξιώσουν το Κοινοβούλιο όταν του έκαναν κριτική για την σκανδαλώδη τροπολογία που πέρασε και βόλευε – βλέπε: διόριζε στο Δημόσιο χωρίς διαδικασία του ΑΣΕΠ – τους συνεργάτες των βουλευτών;
Το «φρούτο» της φαιδράς σεναριολογίας ευδοκιμεί σ’ αυτόν τον τόπο, μόνο που μέχρι σήμερα κανείς δεν έμπαινε τον κόπο είτε να ζητήσει εξηγήσεις από τους σεναριολόγους, είτε να τους βάλει στη θέση τους, όπως έκανε ο πρόεδρος του δικαστηρίου στον κ. Λεσπέρογλου. «Καθίστε κάτω, κύριε», του είπε μόλις άρχισε την σε έντονο ύφος σεναριολογία του. Στον κ. Κακλαμάνη ποιος μπορεί να του πει «καθίστε κάτω, κύριε»; Ο πρωθυπουργός μήπως;
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 10.9.2002