Σπάνε πολλοί ιθύνοντες το κεφάλι τους για το πώς μπορεί να είναι ασφαλείς οι εθνικές οδοί όταν στη Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) θα υπάρχουν τρακτέρ. Η απάντηση είναι απλή: Οπως είναι ασφαλείς όταν δεν υπάρχουν τρακτέρ.
Ας εξηγηθούμε. Προ επταετίας γράφαμε από αυτήν εδώ τη στήλη: «Πότε με το καλό τελειώνει η κατασκευή των εθνικών οδών; Δεν αναφερόμαστε σε εκείνες που έχουν γίνει σαν το γιοφύρι της Αρτας. Μιλάμε για τις άλλες, αυτές που έχουν ήδη παραδοθεί στην κυκλοφορία (…). Στην Αθηνών – Λαμίας κάθε λίγο και λιγάκι εμφανίζονται πινακίδες που προειδοποιούν για τη στένωση της οδού· να σημειώσουμε εδώ ότι η σήμανση σε σχέση με το παρελθόν είναι εξαιρετική, αλλά, σε ό,τι αφορά τα έργα, πολύ πιο συχνή. Αυτό μπορεί να δείχνει επιμέλεια, όμως είναι και μεγάλη ταλαιπωρία. Για διακόσια χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, που σημαίνει ταξίδι δύο ωρών, ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής γίνεται σε μονή λωρίδα, αφού ασπροκόκκινοι κώνοι έχουν αποκλείσει την άλλη και ο χρόνος του ταξιδιού μεγαλώνει. Αν μάλιστα στον «δρόμο ταχείας κυκλοφορίας» της… μιας λωρίδας βρεθεί νταλίκα, κάθε προγραμματισμός των χρηστών νέων οδών πάει περίπατο» («Καθημερινή», 23.3.2018).
Οπως ακριβώς γίνεται (χρόνια τώρα και διαρκώς) η στένωση των εθνικών οδών για τα αέναα έργα, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να λυθεί το πρόβλημα τώρα. Το ερώτημα είναι αν η αστυνομία θα κάνει καλά τη δουλειά της, δηλαδή να δημιουργήσει τις ίδιες ασφαλείς συνθήκες όπως και πριν.
Δυστυχώς, δεν δείχνει να είναι αυτός ο πρωταρχικός στόχος της ΕΛ.ΑΣ. Φαίνεται ξεκάθαρα από την εκτροπή της κυκλοφορίας που γίνεται στην ΠΑΘΕ, από τη Ριτσώνα (68ο χλμ.) μέσω Θήβας – Αλιάρτου – Λειβαδιάς – Ορχομενού – Κάστρου. Είναι μια διαδρομή 98 χιλιομέτρων και 107 λεπτών.
Οι ντόπιοι όμως ξέρουν έναν συντομότερο και ασφαλέστερο δρόμο, αφού περνάει από λιγότερες κατοικημένες περιοχές. Από την Αλίαρτο περνούν μια ατελείωτη ευθεία στον κάμπο της Κωπαΐδας για να βρεθούν απέναντι στο Ακραίφνιο, γλιτώνοντας έτσι 28 χιλιόμετρα και 37 ολόκληρα λεπτά!
Αν η Τροχαία έκανε καλή δουλειά, θα φρόντιζε την ελάχιστη ταλαιπωρία των οδηγών, ήτοι την πιο σύντομη διαδρομή. Αν έκανε ακόμη καλύτερη δουλειά, θα μοίραζε την κυκλοφορία μεταξύ των δύο εναλλακτικών, έτσι ώστε να μειώσει έτι περαιτέρω τον κίνδυνο ατυχημάτων. Τώρα κυριαρχεί η ρωμαίικη λογική. Το κράτος κάνει τα ελάχιστα· βάζει ένα έρμο περιπολικό σε κάθε διασταύρωση κατά τη μακρά διαδρομή. Οι αγρότες δεν νοιάζονται για την ταλαιπωρία μας και οι ντόπιοι, που ξέρουν τα κατατόπια, δεν το λένε, μην τυχόν πήξει και αυτός ο δρόμος.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 23.12.2025
