Ελλάδα

Εκλογική κανονικότητα;

on . Posted in Ελλάδα

Αν μας δίδαξε κάτι η κρίση, είναι πως οι παλιές βεβαιότητες δεν υπάρχουν πια· ποιος θα φανταζόταν το 2010 τη σύνθεση της επόμενης Βουλής;

Το χρονοντούλαπο των εννοιών

on . Posted in Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος μας συρρικνώνεται στα όρια του παρελθόντος. Νέες πολύπλοκες καταστάσεις απλοποιούνται μέχρι στρέβλωσής των, επειδή περιγράφονται με όρους του παρελθόντος.

Οι νόμοι του βυθού…

on . Posted in Ελλάδα

Πώς θα ζούσαμε αν δεν νομοθετούσε το ελληνικό κράτος ότι «ερασιτέχνης αλιέας είναι το φυσικό πρόσωπο που ασκεί ερασιτεχνική αλιεία»;

Αυτά που λέγονται

on . Posted in Ελλάδα

Στην εποχή των social media υπάρχουν πράγματα που γίνονται αλλά δεν πρέπει να λέγονται και υπάρχουν πράγματα που δεν γίνεται να λέγονται.

Βαθμοί ορμπανοποίησης

on . Posted in Ελλάδα

Στην πανευρωπαϊκή συζήτηση για το Ταμείο Ανασυγκρότησης δεν θα ήταν κακή ιδέα να θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα «μέτρο ορμπανοποίησης» των χωρών και να διανείμει τα λεφτά αναλόγως.

Υποψήφιοι της ελληνικής παιδείας

on . Posted in Ελλάδα

Μυστήριαι αι βουλαί του κυρίου Μαυρουδή Βορίδη αλλά μια τέτοια τράπεζα θεμάτων είναι ο καλύτερος τρόπος ένταξης των αλλοδαπών στην ελληνική πραγματικότητα.

Από τον Μένιο ξίγκι…

on . Posted in Ελλάδα

Το αποκαλυπτικό και με πολλά ντοκουμέντα ρεπορτάζ της «Αυγής», όχι μόνο δεν αποδεικνύει ότι ο κ. Φουρθιώτης ήταν «αγαπημένο παιδί του Μαξίμου», αλλά δείχνει το ακριβώς αντίθετο.

Η ελευθερία «γνώμης και ψήφου»

on . Posted in Ελλάδα

Γιατί παραπονιόμαστε για την τυπολατρία και γραφειοκρατία στο Δημόσιο αν οι λειτουργοί του είναι δικαστικώς υπόλογοι για «γνώμη και ψήφο»;

Μετά το τέλος του πολέμου

on . Posted in Ελλάδα

Όταν η ανυπακοή, διακηρυγμένη ή μουλωχτή, γίνεται κανόνας, δεν υπάρχει κυβερνητικό μέτρο που μπορεί να την ανακόψει.

Ανασκαφές στο Twitter

on . Posted in Ελλάδα

Τα tweets της κυβερνητικής εκπροσώπου αποδεικνύουν ότι δεν χαριζόταν σε κανέναν· ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στη Ν.Δ.

Η πανδημία της πλειοδοσίας

on . Posted in Ελλάδα

Πανδημία έχουμε και είναι η χαρά του πολιτικού συστήματος να ξοδεύει ό,τι έχουμε και προπαντός όσα δεν έχουμε και θα φορτώσουμε στο χρέος.

Τα μυστικά της φύλαξης

on . Posted in Ελλάδα

Ετσι ενώ η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοινώνει στον δικτυακό της τόπο ότι απασχολεί για την προστασία του προέδρου, Αντιπροέδρου κ.λπ. «3.200 πράκτορες», στην Ελλάδα αυτά δεν μπορεί να τα μάθει ούτε η Βουλή!

Η παραπομπή του μορατόριουμ

on . Posted in Ελλάδα

Όταν ο κ. Τσίπρας λέει «Με το ΕΣΥ να έχει ξεπεράσει τα όριά του, (...) εσείς να μηχανορραφείτε για να εξουδετερώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους;», κάποιος μπορεί να θυμηθεί το μορατόριουμ που είχε προτείνει.

Προστασία και αυθαιρεσία

on . Posted in Ελλάδα

Οι αποφάσεις περί προστασίας προσώπων «είναι μια σύνθετη διοικητική πράξη και διαδικασία» στην οποία εμφιλοχωρεί η πιθανότητα λάθους ή ακόμη και αυθαιρεσίας.

Ή βουλευτής, βουλευτής…

on . Posted in Ελλάδα

Το πρώτο ερώτημα δεν είναι αν η πλούσια βουλευτική αποζημίωση δεν φτάνει για τις ανάγκες των εκπροσώπων του έθνους και γι’ αυτό πρέπει να κάνουν και δεύτερη δουλειά για να τα βγάλουν πέρα...