Ελλάδα

Το κούτελο της κυβέρνησης

on . Posted in Ελλάδα

Γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία έκρινε ότι η συνεδρίαση, που αφορούσε αποκλειστικώς το Predator, έπρεπε να είναι απόρρητη;

Το συμφέρον του έθνους

on . Posted in Ελλάδα

Το κομβικό ερώτημα για όλες τις υποθέσεις των υποκλοπών είναι: «Ποιος και με τι εργαλεία ορίζει το εθνικό συμφέρον;»

Η ηθική των κομμάτων

on . Posted in Ελλάδα

Τα κόμματα κρίνονται (και πρέπει να κρίνονται αυστηρώς) για δύο πράγματα: Τι έκαναν πριν γίνει το κακό και τι προτείνουν αφού γίνει.

Χάνοντας το μέτρο…

on . Posted in Ελλάδα

Στοιχεία, που έτσι κι αλλιώς έπρεπε να είναι δημοσιευμένα (λεφτά των φορολογουμένων μοιράζουν…), αποκρύπτονται. Η Δικαιοσύνη λέει ότι η απόκρυψη δεν αιτιολογείται και η Αρχή, που (κατ’ όνομα) λειτουργεί για τη Διαφάνεια, επιμένει στην αδιαφάνεια.

Τα άλλα «απόρρητα»

on . Posted in Ελλάδα

Ζούμε το απόλυτο παράλογο: η κυβέρνηση έφτιαξε κοτζάμ Αρχή Διαφάνειας η οποία τώρα γνωμοδοτεί υπέρ της αδιαφάνειας.

Ράβε-ξήλωνε και στην υγεία

on . Posted in Ελλάδα

Τελευταίο κεφάλαιο στη διαδικασία του «ευφυούς κεντρικού σχεδιασμού» είναι η «άρση της αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ».

Επισύνδεση με το μέλλον

on . Posted in Ελλάδα

Ποιος ο λόγος περαιτέρω υποβάθμισης του Κοινοβουλίου, αφού σύμφωνα με την κυβερνητική θεωρία κάποια πράγματα είναι μυστικά του εκάστοτε διοικητή της ΕΥΠ, που ούτε καν ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τα μάθει;

Οι τυφλοί «αντι(…)ισμοί»

on . Posted in Ελλάδα

Οταν πολιτικές δυνάμεις ή πολιτικές φιλοσοφίες ορίζονται και οριοθετούνται από κάποιον τυφλό «αντι(…)ισμό», δεν μπορούν να πάνε μακριά και εκτίθενται.

Το σκάνδαλο μετά το λάθος

on . Posted in Ελλάδα

Οι πλέον αποτελεσματικές υπηρεσίες πληροφοριών είναι αυτές που λογοδοτούν στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές. 

Η εποχή των τερατογενέσεων;

on . Posted in Ελλάδα

Αν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες έχουν υπ. Οικονομικών κάποιον που ο κ. Μητσοτάκης θα αποκαλούσε «δημοσιονομικό γεράκι», τότε γιατί δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί σε μια κυβέρνηση που δίνει το υψηλότερο ποσοστό ΑΕΠ στην Ευρώπη για την ενεργειακή κρίση;

Η προοπτική της οικονομίας…

on . Posted in Ελλάδα

Παρά τις θεσμικές αταξίες που κάνει και πολλαπλασιάζει στην προσπάθειά της να συγκαλύψει τις προηγούμενες, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στον τομέα της οικονομίας η κυβέρνηση διατηρεί το πλεονέκτημα.

Ο νόμος και το κλίμα

on . Posted in Ελλάδα

Το πνεύμα του Συντάγματος θέλει σταθερούς δημοκρατικούς κανόνες, ανεξαρτήτως του πολιτικού κλίματος που επικρατεί.

Αρτζι, μπούρτζι και μετρό

on . Posted in Ελλάδα

«Με πρόσχημα την κατασκευή ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Εξαρχείων και την “ανάπλαση” του Στρέφη καταστρέφεται (…) η ιστορικότερη γειτονιά του αθηναϊκού κέντρου»;

Μια λειψή Πράξη

on . Posted in Ελλάδα

Με 13.751 παρακολουθήσεις οι πράκτορες του εχθρού μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Και να τους ακούνε στην Κατεχάκη, η ΕΥΠ δεν θα έχει τον χρόνο να αναλύσει με σοβαρότητα τα δεδομένα.