Επεα ασυνάρτητα…

on . Posted in Ελλάδα - Ν.Δ

Προφανώς όλοι «αγκαλιάζουμε τους αληθινούς πρόσφυγες. Τους νόμιμους μετανάστες τούς σεβόμαστε. Αλλά την παράνομη διακίνηση εργαλειοποιημένων ανθρώπων δεν τη δεχόμαστε! Το σύγχρονο δουλεμπόριο που ασκείται εις βάρος αυτών των ανθρώπων δεν το δεχόμαστε. Ούτε τους δουλεμπόρους. Ούτε όσους συνεργάζονται με δουλεμπόρους». Επομένως ο κ. Αντώνης Σαμαράς κόμισε γλαύκα στο Παλλάς της Αθήνας, εκεί όπου έδωσε προχθές (7.12.2022) την εναρκτήρια, για το ίδρυμά του, ομιλία.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι για «να αγκαλιάσουμε τους αληθινούς πρόσφυγες», πρέπει να έρθουν. Και για να έρθουν, περνούν πολλάκις παρανόμως τα σύνορα. Οπως κάνουν πολλοί οικονομικοί μετανάστες· «εργαλειοποιημένοι» ή μη. Οι οκτώ διωκόμενοι Τούρκοι αξιωματικοί, για παράδειγμα, παρανόμησαν εισερχόμενοι στον ελληνικό εναέριο χώρο με στρατιωτικό ελικόπτερο. Οταν όμως ήρθαν, πήραν το καθεστώς του πρόσφυγα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ξέρουμε εκ των προτέρων ποιοι είναι μετανάστες και ποιοι πρόσφυγες. Αυτό το γνωρίζει και ο πρώην πρωθυπουργός, αφού επί των ημερών του οι ροές δεν σταμάτησαν. Εμπαιναν περί τις 70.000 πρόσφυγες και μετανάστες κάθε χρόνο.

Το καλύτερο που μπορεί να πει κάποιος διαβάζοντας το κείμενο της ομιλίας του κ. Σαμαρά είναι ότι πως όσα είπε δεν έχουν συνοχή. «Αυτή δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε! Αυτό είναι μια Ευρώπη που βρίσκεται ήδη στη δίνη του κυκλώνα, χωρίς πυξίδα και χωρίς τιμόνι», είπε. Για να το δικαιολογήσει, ανέφερε τις διαφωνίες εντός της Ε.Ε.: «Η Γερμανία βρίσκεται σε κρίση με την Πολωνία και την Ουγγαρία. Που είναι και αυτές τσακωμένες μεταξύ τους! Η Γαλλία είναι τσακωμένη με την Ιταλία, αλλά και με την Ισπανία και με τη Γερμανία. Η γερμανική κυβέρνηση είναι τσακωμένη… μεταξύ της(!), γιατί ο καγκελάριος Σολτς προσπαθεί να διασώσει το άνοιγμα στην Κίνα, αλλά οι Πράσινοι συνεταίροι του διαφωνούν και απειλούν να αποχωρήσουν». Εντάξει! «Απειλούν να αποχωρήσουν». Δεν έφυγαν, όπως έκανε η ΔΗΜΑΡ, επί της δικής του πρωθυπουργίας. Και ως πολιτικός που «είμαι στη Βουλή από το 1977», πρέπει να ξέρει ότι η Δημοκρατία έχει μονίμως διαφωνίες. Τρέφεται από αυτές.

Οσο για τα υπόλοιπα, «οργιάζει η προπαγάνδα των πάσης φύσεως “δικαιωματιστών”, των πάσης φύσεως “διακινητών”, των πάσης φύσεως “ψευτοπροοδευτικών”. Ολων αυτών που θέλουν να μας κάνουν να έχουμε ενοχές και να ντρεπόμαστε για ό,τι ακριβώς οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι. Να ντρεπόμαστε για την πατρίδα μας και για τον πατριωτισμό μας».

Ποιοι είναι αυτοί; Δεν διευκρίνισε. Μάλλον είναι κάποιο «straw man argument», όταν φτιάχνεις έναν φανταστικό αχυράνθρωπο, ένα σκιάχτρο, για να τον πολεμήσεις.