Η υπόθεση της απαγωγής του Τούρκου υπηκόου πρέπει να εξιχνιαστεί σε βάθος, μιας και η Αθήνα δεν μπορεί να γίνει Κολομβία, όπου ως γνωστόν κακοποιοί απάγουν ανθρώπους στη μέση του δρόμου.
Είναι σκοτεινή η υπόθεση της απαγωγής του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα (κατά τους υποστηρικτές του) ή τρομοκράτη (σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν δύο εντάλματα σύλληψης των τουρκικών αρχών), που έγινε καταμεσής του κέντρου της Αθήνας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η απαγωγή είχε όλα τα χαρακτηριστικά κατασκοπικού θρίλερ. Ο Τούρκος υπήκοος απήχθη το βράδυ της Πέμπτης από την οδό Σόλωνος, από αγνώστους, οι οποίοι τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο, ενώ αυτόπτες μάρτυρες μιλούν και για ομάδα υποστήριξης. Οπως ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτριος Τσουκαλάς, ο απαχθείς σήμερα βρίσκεται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης. Αυτή η σκοτεινή υπόθεση όμως γίνεται και βρώμικη, διότι διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των πινακίδων του Peugeot που χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή ήταν καταχωρισμένες στην ελληνική αστυνομία. Η υπόθεση είναι σοβαρή ανεξαρτήτως αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο απαχθείς είναι μέλος τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης. Αν αυτό αληθεύει, βεβαίως έπρεπε να συλληφθεί και να κρίνει η ελληνική Δικαιοσύνη το βάσιμο των κατηγοριών. Αυτό προβλέπει το διεθνές δίκαιο, έτσι ώστε να ξεχωρίσουν οι πολιτικά διωκόμενοι από τους τρομοκράτες, μιας και κάθε αυταρχική κυβέρνηση βαφτίζει όλους τους πολιτικούς της αντιπάλους «τρομοκράτες».
Αλλά αυτή η υπόθεση πρέπει να εξιχνιαστεί σε βάθος, μιας και η Αθήνα δεν μπορεί να γίνει Κολομβία, όπου ως γνωστόν κακοποιοί απάγουν ανθρώπους στη μέση του δρόμου. Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: η επιχείρηση να έγινε από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, κάτι που δεν κολακεύει τη χώρα μας μιας και δείχνει ξέφραγο αμπέλι, ή με τη συνέργεια ελληνικών αρχών, που είναι ακόμη χειρότερο. Το τελευταίο σημαίνει ότι λειτουργεί κρατικός μηχανισμός εκτός της εννόμου τάξεως, «παρακράτος» δηλαδή, τα μέλη του οποίου νιώθουν τόσο σίγουρα, ώστε να κάνουν απαγωγές στο κέντρο της πρωτεύουσας μπροστά στα μάτια Ελλήνων πολιτών. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η πολιτική ηγεσία είχε γνώση του συμβάντος, αλλά η προανάκριση που ξεκίνησε η ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι επαρκής απάντηση. Η τακτική Δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθεί της υπόθεσης και είναι απορίας άξιον πώς δεν έχει κινηθεί μέχρι σήμερα αυτεπαγγέλτως μετά τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν δημόσια και μάλιστα από βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε, ως παρένθεση, πόσο κακό κάνει η «καταγγελιολαγνεία» του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλων αριστερών γκρουπούσκουλων, που ακόμη κι όταν προβαίνουν σε βάσιμες καταγγελίες για πραγματικές παραβιάσεις της έννομης τάξης, ακούγονται ως η κραυγή «λύκος στα πρόβατα». Το θέμα όμως είναι απλό. Ή θα αποκτήσουμε νόμους και τάξη σ’ αυτή τη χώρα, με όλες τις καθυστερήσεις που η απονομή δικαιοσύνης προϋποθέτει, ή θα συνεχίσουμε να διαβιούμε στον βούρκο της ανομίας. Οι πιέσεις Τούρκων, Αμερικανών και λοιπόν γραφειοκρατών της διπλωματίας ή των υπηρεσιών ασφάλειας «να κάνει κάτι η Ελλάδα στο θέμα της τρομοκρατίας» πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, αλλά να μην είναι οδηγός. Διότι δεν ξέρουμε τι θα γινόταν στην αυταρχική Τουρκία ύστερα από ένα τέτοιο συμβάν, αλλά στις δυτικές πρωτεύουσες κάποιος δικαστής θα ξεκινούσε έρευνα. Οι απαγωγές Πακιστανών υπηκόων που έκανε η CIA (υπήρξε και ελληνική ανάμειξη, αλλά δεν μάθαμε πολλά) ερευνώνται από την αμερικανική Δικαιοσύνη
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 5.6.2013