Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Οταν υπάλληλοι της ΕΥΠ ή ιδιωτικών ενώσεων περιγελούν τις ερωτήσεις των εκπροσώπων του ελληνικού λαού, το θέμα δεν είναι μόνο ηθικό.

Ο γάμος είναι μια σύμβαση μεταξύ δύο ανθρώπων από την οποία απορρέουν κάποια δικαιώματα (ασφάλισης, περίθαλψης, κληρονομιών κ.λπ.) στα οποία το κράτος λειτουργεί μόνο ως εγγυητής.

Ποια ναυτοσύνη και εκπαίδευση επιτρέπει εκατοντάδες πλοία (φανταζόμαστε όλα) να αποπλέουν με χαμηλωμένο τον καταπέλτη;

Ανάμεσα στα θύματα των ακροδεξιών τρομοκρατών ήταν, σύμφωνα με τον Κύπριο αξιωματούχο, και «αθώοι επισκέπτες στη χώρα μας», δηλαδή τουρίστες αραβικής καταγωγής.

Το συνέδριο και η εκλογή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ είναι θέμα που αφορά περισσότερους από εκείνους που θα πάνε στην κάλπη.

Χειρότερο είναι ότι, κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, όλο το κακό συναπάντημα στα δεξιά της Ν.Δ. χρησιμοποιούσε δηλώσεις υπουργών για να χύσει το ρατσιστικό του δηλητήριο.

Ανάμεσα στα θύματα των ακροδεξιών τρομοκρατών ήταν, σύμφωνα με τον Κύπριο αξιωματούχο, και «αθώοι επισκέπτες στη χώρα μας», δηλαδή τουρίστες αραβικής καταγωγής.

Ανάμεσα στα θύματα των ακροδεξιών τρομοκρατών ήταν, σύμφωνα με τον Κύπριο αξιωματούχο, και «αθώοι επισκέπτες στη χώρα μας», δηλαδή τουρίστες αραβικής καταγωγής.

Πρέπει να δούμε τη συνολική εικόνα μιας κοινωνίας που μεγάλωσε με μυθεύματα περί «ελληνικού DNA», ο τράχηλος του οποίου ρατσισμό δεν υπομένει.

«Οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες», λένε στα χωριά και, συνεπώς, δεν μπορεί τα καλά να γίνονται «με εντολή του πρωθυπουργού/υπουργού» και στα άσχημα μην τον είδατε τον Παναή.

Όταν οι «Bad Boys» παρελαύνουν χαιρετώντας φασιστικά, πρέπει να τους κατατάξουμε στους φασίστες, ακόμη κι αν ίδιοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει φασισμός.

Αυτό που πρέπει να μας θορυβήσει είναι το ύψος του χρέους που μεγαλώνει, επειδή σε μια επόμενη διεθνή κρίση θα είμαστε πάλι ευάλωτοι.

Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι ο (κατά τον Τάκη) «ναρκισσισμός των “ευγενών ψυχών”», αλλά ότι δεν υπάρχουν αρκετές από αυτές, συν το γεγονός ότι ο αντιρατσισμός στην Ελλάδα είναι ρηχός, αφού «οι Ελληνες (εξ ορισμού) δεν είναι ρατσιστές».

Η επιτυχία της Κίνησης για Ελεύθερες Παραλίες πρέπει να μελετηθεί, πρωτίστως από τους συνήθεις… κινηματίες, αν φυσικά θέλουν να πετυχαίνουν κάτι και όχι να κάνουν απλώς αντιπολιτευτικό ντόρο.

Θα εισάγουμε λοιπόν το gated ήθος –ό,τι χειρότερο παρήγαγε ο, κατά τα άλλα, αξιολογότατος αμερικανικός πολιτισμός– και μάλιστα α λα ελληνικά;

Money

Tech & Innovation

Editor's Picks

Ο όρος «φασισμός» χρησιμοποιήθηκε τόσο πολύ, που σήμερα βλέπουμε ανθρώπους να χαιρετούν φασιστικά και ψάχνουμε να βρούμε τι είναι, διότι –σύμφωνα με μια εξ αντανακλάσεως αντίδραση– φασίστες αποκλείεται να είναι.

Σχηματοποιείται και η θεωρία του αυταρχισμού: αμφισβητείται η ανάγκη ύπαρξης Ανεξάρτητων Αρχών· δικαιολογείται το «απόρρητο» υπό οποιεσδήποτε συνθήκες· προτείνονται προληπτικές υποκλοπές για λόγους διαφθοράς.

Μονοθεματική έχει γίνει η τηλεόραση. Οχι μόνο τα δελτία ειδήσεων, αλλά ολόκληρο το πρόγραμμά της. Εκτός από τις ενημερωτικές –τρόπος του λέγειν– εκπομπές, υπάρχει και η «Εκτακτη επικαιρότητα»

Η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς δεν δεν συνάδει με το πνεύμα των καιρών, την ανάγκη θωράκισης κατά της πανδημίας.

Η περίτεχνη κρατική προστασία ιδεών, εκφράσεων, μεθόδων μεταμορφώνεται χρόνο με τον χρόνο σε σαράκι του καπιταλισμού, κάτι αντίστοιχο με τη γραφειοκρατία της παλιάς ΕΣΣΔ.