Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Για έναν συμβολικό «γαλάζιο χάρτη» η κυβέρνηση υπέστη μια ήττα. Δεν της χρειαζόταν και χαντάκωσε υποψηφίους που είχαν ακόμη σημαντικό έργο να κάνουν.

Το πρώτο καθήκον των δημοσιογράφων είναι η αποτύπωση της πραγματικότητας, χωρίς αυτή να θολώνει από άλλους «ευγενείς» σκοπούς.

H κρίσιμη πληροφορία για την τιμή των προϊόντων και ένα σημαντικό όπλο κατά της ακρίβειας κρύβεται κάτω από γραμματάκια που χρειάζεται μεγεθυντικός φακός για να διαβαστούν.

Καλές είναι οι συνεντεύξεις και καλύτερα τα τεστ δεξιοτήτων, αλλά υπάρχει λόγος να διαφεντεύονται από την Αθήνα οι 270 θέσεις σε αθλητικά κέντρα, από την Κρήτη μέχρι τον Εβρο;

Ισως η αποχή να είναι το μήνυμα. Δηλαδή, οι πολίτες που νιώθουν ότι δεν υπάρχει άλλη πολιτική επιλογή, πέραν της Ν.Δ., μπορεί να τιμωρούν την κυβέρνηση όχι υπερψηφίζοντας κάποιον άλλον (αφού δεν τους εμπιστεύονται) αλλά απέχοντας από τις κάλπες.

Οι φασιστικές αντιλήψεις δεν είναι μια ιδεολογία που άνθισε σε συγκεκριμένες ιστορικές συνθήκες και μόνο σε κάποιες χώρες. Ούτε περιορίζονται σε κάποιους πολιτικούς χώρους.

Πότε ακριβώς αποκτούν την κυριότητα του χαρτοφυλακίου τους; Ετσι, για να ξέρουμε κι εμείς για πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να προσέχουμε.

Αυτό που πρέπει να μας θορυβήσει είναι το ύψος του χρέους που μεγαλώνει, επειδή σε μια επόμενη διεθνή κρίση θα είμαστε πάλι ευάλωτοι.

Ο γάμος είναι μια σύμβαση μεταξύ δύο ανθρώπων από την οποία απορρέουν κάποια δικαιώματα (ασφάλισης, περίθαλψης, κληρονομιών κ.λπ.) στα οποία το κράτος λειτουργεί μόνο ως εγγυητής.

Ανάμεσα στα θύματα των ακροδεξιών τρομοκρατών ήταν, σύμφωνα με τον Κύπριο αξιωματούχο, και «αθώοι επισκέπτες στη χώρα μας», δηλαδή τουρίστες αραβικής καταγωγής.

Χειρότερο είναι ότι, κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, όλο το κακό συναπάντημα στα δεξιά της Ν.Δ. χρησιμοποιούσε δηλώσεις υπουργών για να χύσει το ρατσιστικό του δηλητήριο.

Και άλλα...

Money

Tech & Innovation

Editor's Picks

Η μαζική προσέλευση είναι κακά μαντάτα για την κυβέρνηση. Το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος του προηγούμενου καιρού, πάνω στο οποίο πολλάκις στηρίχτηκε η κυβέρνηση, δείχνει να φθίνει.

Σχηματοποιείται και η θεωρία του αυταρχισμού: αμφισβητείται η ανάγκη ύπαρξης Ανεξάρτητων Αρχών· δικαιολογείται το «απόρρητο» υπό οποιεσδήποτε συνθήκες· προτείνονται προληπτικές υποκλοπές για λόγους διαφθοράς.

Η απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς δεν δεν συνάδει με το πνεύμα των καιρών, την ανάγκη θωράκισης κατά της πανδημίας.

Η περίτεχνη κρατική προστασία ιδεών, εκφράσεων, μεθόδων μεταμορφώνεται χρόνο με τον χρόνο σε σαράκι του καπιταλισμού, κάτι αντίστοιχο με τη γραφειοκρατία της παλιάς ΕΣΣΔ.