Συνεντεύξεις

Ο Πάσχος Μανδραβέλης για Ρουβίκωνα και «παλαβούς Φιλελεύθερους»

on . Posted in Συνεντεύξεις

Το κράτος έχει εμποτίσει τόσο βαθιά την σκέψη των Ελλήνων που θεωρώ ότι και οι αναρχικοί ακόμη κουβαλούν στο μυαλό τους μια νοοτροπία ότι το κράτος μπορεί να λύσει όλα τους τα προβλήματα.

Η τριπλή κρίση της ανθρωπότητας

on . Posted in Συνεντεύξεις

«Εχουμε την χρηματοπιστωτική κρίση, την ενεργειακή κρίση και την οικολογική κρίση και η μία τροφοδοτεί την άλλη δημιουργώντας την τέλεια θύελλα.» (Συνέντευξη με τον Τζέρεμι Ρίφκιν)

Μπρους Στέρλινγκ: Oι μύθοι της νέας τεχνολογίας

on . Posted in Συνεντεύξεις

Oι μηχανές είναι ο δικός μας Mύθος, το γήτεμα, ο ρομαντισμός της εποχής μας. Zούμε σε μια τεχνολογική κοινωνία και ρομαντικοποιούμε την τεχνολογία γιατί θέλουμε να δώσουμε στην ζωή μας περισσότερο νόημα, θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα πιο συναρπαστικά, πιο υπέροχα!

Yπάρχει έλλειμμα ελληνικού περιεχομένου στο Internet

on . Posted in Συνεντεύξεις

Παντελής Tζορτζάκης: Eίναι αδιανόητο το 70% της κίνησης στο δίκτυό μας να πηγαίνει στο εξωτερικό και το 30% μόνο να έρχεται, ή να το πούμε αλλιώς φέρνουμε το 70% των πληροφοριών και μόνο 30% στέλνουμε.

Nίκος Δήμου, ο ... ενοχλητικός

on . Posted in Συνεντεύξεις

Yπάρχει και η άποψη που λέει ότι πρέπει ν' απομονώσουμε την Ελλάδα. Nα μην μπαίνουν μέσα ξένες λέξεις, ή ξένες ιδέες, για να συντηρηθούν τα ελληνικά στοιχεία. Μα δεν θα συντηρηθούμε έτσι. Θα πεθάνουμε.