Η τυφλή ιδεολογία του ισλαμισμού...

on . Posted in Διεθνής τρομοκρατία


Ήταν ασαφές την ώρα που γραφόταν αυτές οι γραμμές πόσα ήταν τα θύματα από τις τρεις βομβιστικές επιθέσεις που κάποιοι παράφρονες του Ισλάμ κατάφεραν στην καρδιά της Μαρόκου. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μεταδίδει για 39 νεκρούς, Ευρωπαίους πολίτες που διασκέδαζαν στην Ισπανική λέσχη της Κασμπλάνκα και τρεις Μαροκινούς που έτυχε να περνούν έξω από Εβραϊκό κοιμητήριο.

Ένα είναι σίγουρο: ο θρησκευτικός φανατισμός κάνει εξαγωγή της θλιβερής επανάστασής του. Το δεύτερο είναι ότι οι φανατικοί δεν διαχωρίζουν τον κόσμο σε εχθρούς και φίλους, αλλά σε πιστούς κι άπιστους. Προχθές ήταν οι Εβραίοι, χθες οι Αμερικανοί και σήμερα οι Ισπανοί. Ας μην γελάμε κάτω από τα μουστάκια μας. Το 1996, δεκαοκτώ Έλληνες που πήγαν να θαυμάσουν τα μνημεία του αιγυπτιακού πολιτισμού έπεσαν τα θύματα της ίδιας παραφροσύνης. Αύριο μάλιστα έχουμε να κάνουμε και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κανείς μας δεν πρέπει να νιώθει ασφαλής με την τυφλή τρομοκρατία. Ειδικά τώρα που πύκνωσαν οι επιθέσεις. Ούτε καν οι φιλειρηνικοί Βέλγοι που έγιναν παράπλευρα θύματα, επειδή το προξενείο τους γειτνίαζε με συναγωγή. Κανείς δεν πρέπει να νιώθει ασφαλής απέναντι στον ισλαμικό φασισμό, αφού σε ένα μόνο μήνα έχουμε εκατοντάδες νεκρούς στις Φιλιππίνες, την Τσετσενία, τη Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο...

Και φυσικά δεν αποτελεί παρηγοριά η χθεσινή δήλωση του αμερικανού προέδρου Τζόρτζ Μπους ότι οι μισοί ηγέτες της Αλ Κάιντα έχουν συλληφθεί ή σκοτωθεί. Πρώτον γιατί δεν τον πιστεύουμε και δεύτερον γιατί απομένουν ελεύθεροι οι άλλοι μισοί.

Έπεα Πτερόεντα

  • Βρήκαν τρόπο να μειώσουν τα κρούσματα άτυπης πνευμονίας στην Κίνα. Θα εκτελούν τους φορείς. Αν μάλιστα τους πετύχουν όλους, οι στατιστικές θα ευημερήσουν απόλυτα.
  • Το Κ.Κ. Κίνας μπορεί να προχωρήσει και σε πιο ρηξικέλευθα μέτρα. Να εκτελέσει, για παράδειγμα, και τους εν δυνάμει φορείς. Ένα δισεκατομμύριο είναι μόνο. Δεν θα υπάρχει Κίνα, αλλά δεν υπάρχει και SARS.
  • Είναι προφανές γιατί απαγόρεψαν το πτύειν στην Κίνα. Μέτρο αυτοπροστασίας των ηγετών της ήταν.
  • Η Ιρλανδία ανακοίνωσε ότι ζήτησε από αθλητές των χωρών που έχουν παρουσιάσει τη μεγαλύτερη έξαρση σε SARS να μην μετέχουν στους Special Olympics. Διότι όπως είπε κι ο Κωστής Παλαμάς: «του ωραίου, του μεγάλου και του προληπτικού». Ή μήπως δεν το 'πε έτσι;
  • «Ο πόλεμος στο Ιράκ προκάλεσε πολύ λιγότερες ζημιές απ' ότι πολλοί ανέμεναν», δήλωσε αξιωματούχος του Αμερικανικού Υπουργείου Αμυνας. Ας μην απογοητεύεται. Υπάρχει ακόμη καιρός...
  • Εξάλλου φίλος του κακού είναι το χειρότερο...

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 18.5.2003