Η πρόταση Μπιν Λάντεν

on . Posted in Διεθνής τρομοκρατία


Διαβάζει ο Μπιν Λάντεν Ρόμπερτ Φισκ; Πιθανόν, αφού μια παλιότερη πρόταση του έγκριτου βρετανού δημοσιογράφου υιοθετήθηκε από τον φανατικό μουλά. Τι μας είπε προχθές ο παρανοϊκός ισλαμιστής; Μας πρόσφερε (!) ανακωχή αρκεί να φύγουν τα ευρωπαϊκά στρατεύματα από το Ιράκ και το Αφγανιστάν. «Αφήστε τους ήσυχους για να μας αφήσουν ήσυχους» ήταν η πρόταση Φισκ.

Το γράψαμε και παλιότερα όταν είχε πρωτοδιατυπωθεί η πρόταση Φισκ: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να παρατηρήσουμε είναι πως οι αριστερίστικες θεωρήσεις του κόσμου γίνονται όλο και πιο απλοϊκές. Ίσως και επικίνδυνες. Εντάξει! Να αφήσουμε τους Αραβες "ήσυχους". Αυτοί θα μας αφήσουν "ήσυχους"; Θα σταματήσουν, για παράδειγμα, να έρχονται για εύρεση καλύτερης ζωής και εργασίας; Με τα μιλιούνια των αραβικής καταγωγής μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη τι κάνουμε; Τους απελάνουμε; Κι αν δεν τους απελάσουμε, τι κάνουμε; Δεχόμαστε ως έχει τον μεσαιωνικό τους κώδικα ηθικής, εντός των δυτικών κοινωνιών; Επιτρέπουμε την καταπίεση των γυναικών, τις κλειτοριδεκτομές και όλη την παράδοσή τους; Κι αν η Αλ Κάιντα έχει διαφορετική άποψη; Κι αν πέρα από τις μαντίλες ζητήσει υποχρεωτικές κλειτοριδεκτομές;

Ο κόσμος είναι πια τόσο διαπλεγμένος που οι λογικές «να τους αφήσουμε ή να μας αφήσουν ήσυχους» είναι (επιεικώς) γελοίες. Ο κόσμος είναι ένα πράγμα και συναντιόμαστε παντού. Αυτή τη στιγμή υπάρχει η μάχη μεταξύ μεσαίωνα και νεωτερικότητας. Η μάχη ζωής και θανάτου. Κι εμείς, που αγαπάμε τόσο τη ζωή, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον θάνατο να νικήσει...»

Το δεύτερο σκέλος του προβλήματος είναι ότι οι φονταμενταλιστικές θρησκείες και οι οπαδοί τους δεν θέλουν να αφήσουν κανένα «ήσυχο». Στόχο έχουν την εξάπλωση της ηθικής τους στους «αμαρτωλούς του κόσμου». Βιαίως, μάλιστα όπως διατυπώνουν τα ιερά τους βιβλία. Κάποιοι που πιστεύουν ότι κατέχουν τον λόγο του Θεού, δεν είναι δυνατόν να μην τον επιβάλουν στους αφώτιστους. Αργά ή γρήγορα. Σε μια εξαιρετική συνέντευξη που πήρε προ ημερών ο κ. Νικόλας Λεοντόπουλος από τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς κ. Μαχμούντ Αλ Ζαχάρ διαλύονται πολλοί μύθοι.

« - Γιατί οι άνθρωποι φτάνουν σε σημείο να αυτοκτονήσουν (Σ.Σ.: ως βομβιστές αυτοκτονίας); Επειδή ζουν σε άθλιες συνθήκες;», ρωτά ο δημοσιογράφος.
» - Μην προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε την αριστερίστικη ιδεολογία για να εξηγήσετε τι συμβαίνει εδώ», απαντά ο κ. Ζαχαρ. «Οι άνθρωποι που γίνονται μάρτυρες δεν το κάνουν αυτό επειδή είναι απεγνωσμένοι. Το κάνουν γιατί θέλουν να είναι πιστοί στην εσωτερική τους ανάγκη, υπακούουν σε μια αίσθηση αποστολής. Γι' αυτό δεν πρόκειται γι' αυτοκτονία... Οι μάρτυρες είναι το πιο αξιοσέβαστο φαινόμενο σε όλη την ιστορία...»

Στα εδάφη που ελέγχει η Χαμάς, περιγράφει ο δημοσιογράφος, τα οράματα της ισλαμιστικής οργάνωσης γίνονται «καθημερινά πράξη στους δρόμους της Γάζας. Το τελευταίο σινεμά έκλεισε αφού το πυρπόλησαν οπαδοί της οργάνωσης. Αλκοόλ πωλείται μόνο στο μπαρ των γραφείων του ΟΗΕ και οι γυναίκες κολυμπούν στην παραλία της Γάζας με τα φορέματά τους ενώ πριν 2-3 δεκαετίες φορούσαν μαγιό...»

Το ερώτημα λοιπόν ξαναμπαίνει. Αν, κατά τα κελεύσματα του κ. Φισκ αφήσουμε ήσυχους τους ισλαμιστές και δημιουργήσουν το θεοκρατικό τους «Νταρ Αλ Ισλάμ» («γη του Ισλάμ») τι μας εξασφαλίζει ότι δεν θα θεωρούν τον υπόλοιπο κόσμο «Nταρ αλ Xάρμπ» («γη του πολέμου); Θα επιμένουν -ως απόστολοι του θεού τους- να επιβάλουν την ηθική τους. Και θα πυρπολούν τους κινηματογράφους και θα προσβάλλονται βλέποντας γυναίκες με μαγιό.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 17.4.2004