Ο Μπους πάει στα Ηνωμένα Έθνη...

on . Posted in Κόσμος - Η.Π.Α


«Χθες ο Πρόεδρος Μπους μίλησε στα Ηνωμένα Έθνη και ζήτησε να βοηθήσουν όλοι για να αποκτήσει Σύνταγμα το Ιράκ. Σήμερα [ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ] Τζον Aσκροφτ ρώτησε: "τι είναι Σύνταγμα;"»

Οι Αμερικανοί κωμικοί, σαν τον Τζει Λίνο δεν άφησαν ασχολίαστη την εμφάνιση του Αμερικανού προέδρου στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Σάρκασαν τις υποσχέσεις του για σχολεία, φως, νερό, τηλέφωνο και υποδομές στο Ιράκ. «Ωραίο σχέδιο», είπε ο Τζει Λίνο. «Αν δουλέψει στο Ιράκ πιθανότατα θα το εφαρμόσουμε και στις ΗΠΑ.»

Ο ίδιος χλεύασε τις εκκλήσεις του αμερικανού προέδρου για παγκόσμια ενότητα: «Ο πρόεδρος είπε ότι τώρα παρά ποτέ χρειάζεται η ενότητα των εθνών. Το πρόβλημα είναι πως τα έθνη είναι ενωμένα. Εναντίον μας...»

Υπάρχουν κι άλλα, όπως αυτό του Μπιλ Μάερ: «ο τυφώνας Ιζαμπέλ σκότωσε 17 άτομα. Ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσένεϊ, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποκλείουν την σύνδεση του Ιζαμπελ με την Αλ Κάιντα...»

Το θανατηφόρο όμως προέρχεται πάλι από τον Τζέι Λίνο: «Το ποσοστό αποδοχής του Μπους έπεσε σε επίπεδα ρεκόρ. Θα είναι πολύ σκληρό για τον ίδιο να μην επανεκλεγεί. Βέβαια και ο πατέρας του δεν επανεκλέχτηκε, αλλά τουλάχιστον ο μεγάλος Μπους εκλέχτηκε την πρώτη φορά»

Έπεα...

  • Εισαγγελέας ζήτησε να ελεγχθεί αν πληρώθηκαν οι πανεπιστημιακοί την προηγούμενη φορά που απείργησαν. Είχαν δίκιο οι παλιοί που έλεγαν ότι «όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή».
  • «Δεν την φιλούσα. Κάτι της ψιθύριζα στο στόμα» είχε πει κάποτε ο Γκρούτσο Μάρξ. Κατά τον ίδιο τρόπο οι Μαρξιστές των ΑΕΙ κάτι μας ψιθυρίζουν στο στόμα απέχοντας.
  • Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των πανεπιστημιακών. Κάποιοι απ' αυτούς μάλιστα σκέφτονται να απέχουν και από τις δεύτερες και τρίτες δουλειές που έχουν.
  • Για εκείνα τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ ξανακούσατε τίποτε. Πληροφορίες του κ. Κουλούρη αναφέρουν πως οι χειριστές τους ήταν στο ΕΑΜ και εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς.
  • Σιγά το ψέμα! Έκανε μια μικροπωλήτρια αντιστασιακή. Εδώ το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει κοτζάμ πρωθυπουργό συνεργάτη των Ναζί, στα ψέματα λιανικής θα κολλήσει;
  • Υπάρχει περίπτωση να κατηγορηθεί ο κ. Κουλούρης για παραεμπόριο ψευδών;

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 28.9.2003