Εκλογές με χιούμορ στην Καλιφόρνια

on . Posted in Κόσμος - Η.Π.Α


Κάποτε η Φλόριντα ήταν η ...χαζοχαρούμενη Πολιτεία των ΗΠΑ. Έχει εκλέξει κυβερνήτη τον αδελφό του αμερικανού προέδρου Μπους, και στην Φλόριντα έγινε η εκλογική αλχημεία που έδωσε την προεδρία στον νυν κάτοικο του Λευκού Οίκου. Οι καιροί αλλάζουν όμως. Στις προεδρικές εκλογές της Καλιφόρνια κατεβαίνει ένας «μάτσο» ηθοποιός (Aρνολντ Σβαρτζενέγκερ), ένας εκδότης πορνοπεριοδικών (Λάρι Φλίντ), μια πορνοστάρ (Μέρι Κάρεϊ), μια 100χρονη με σπόνσορα σούπερ-μάρκετ (Ματίλντα Κόρελ Σπόκ) και 120 ακόμη υποψήφιοι. Δικαιολογημένα λοιπόν ο Τζέι Λίνο -μόνιμος κάτοικος της Πολιτείας- αναφώνησε: Μόνο ένα πράγμα θα σας πω, για να καταλάβετε πόσο κακή είναι πλέον η εικόνα της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ. Οι κάτοικοι της Φλόριντα γελούν μαζί μας...

Τα αστεία όμως δίνουν και παίρνουν για την «Χρυσή Πολιτεία», όπως αποκαλείται η Καλιφόρνια: Με αφορμή και την κάθοδο της ελληνίδας Αριάνα Χάφινγκτον Στασινοπούλου, ο Τζέι Λίνο σχολίασε: «Έχουμε μια Ελληνίδα κι ένα Αυστριακό που κάνουν προεκλογική ομιλία στα Αγγλικά, σε μια πολιτεία που όλοι μιλούν Ισπανικά»

«Πολλοί λένε ότι ο Aρνολντ Σβαρτζενέγκερ δεν μπορεί να εκλεγεί διότι δεν είναι παρά ένας φιλόδοξος, με γνωστό όνομα, που δεν ξέρει τίποτα από διακυβέρνηση. Σιγά! Τα ίδια έλεγαν και για τον Τζόρτζ Μπους...» (Τζέι Λίνο)

«Προφανώς ο Aρνολντ εμπνεύσθηκε από τον πρόεδρο Μπους στην πολιτική, ο οποίος απέδειξε ότι μπορείς να αναλάβεις μεγάλο αξίωμα ακόμη κι αν η αγγλική δεν είναι η μητρική σου γλώσσα.» (Κόναν Ο'Μπράιαν)

«Ο Aρνολντ είπε χθες ότι θα κατέβει στις εκλογές για κυβερνήτης της Καλιφόρνια. Ή τουλάχιστον αυτό νομίζουν ότι είπε...» (Ντέιβιντ Λέτερμαν)

«Ο πρόεδρος Μπους παραμένει σιωπηλός για την υποψηφιότητα Σβατζενέγκερ. Προφανώς δεν μπορεί να προφέρει το όνομα.» (Ντέιβιντ Λέτερμαν)

«Ο Μάικλ Χάφιγκτον, άνδρας της Αριάννας Στασινοπούλου -τον θυμάστε; Είναι ο ομοφυλόφιλος πρώην γερουσιαστής- δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Aρνολντ Σβαρτζενέγκερ. Είναι η δεύτερη φορά που την παρατάει για κάποιον άλλο άνδρα» (Τζέι Λίνο)

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 17.8.2003