Κόσμος

«Ολος ο κόσμος καταγράφει»

on . Posted in Κόσμος

Τώρα «όλος ο κόσμος καταγράφει, μεταδίδει και παρακολουθεί» με αποτέλεσμα το βίντεο επαναπροώθησης και εγκατάλειψης μεταναστών στη θάλασσα.

Η σαγήνη του αυταρχισμού

on . Posted in Κόσμος

Η κριτική των πεπραγμένων κάθε κυβέρνησης –ακόμη και η κακόπιστη– αναγκάζει τους πολίτες να προβληματιστούν, να αναρωτηθούν πόσο γνήσια είναι η σαγήνη που νιώθουν για κάποιο καθεστώς.

Η «τρύπια» Μάγχη

on . Posted in Κόσμος

Το αποτέλεσμα του Brexit ήταν να φύγουν οι Ευρωπαίοι μετανάστες με ειδικότητες που χρειαζόταν η Βρετανία, αλλά να μη μειωθούν οι διά της Μάγχης παράνομες ροές.

Εγκλήματα και γενοκτονίες

on . Posted in Κόσμος

Η «ουκρανική γενοκτονία» δύσκολα μπορεί να τεκμηριωθεί. Υπήρχε μεν κεντρική εντολή και σχέδιο, αλλά ο Στάλιν, σε αντίθεση με τον Χίτλερ, δεν ήταν ρατσιστής.

Και δεν θα πάει κανείς…

on . Posted in Κόσμος

Μέσα στη μαυρίλα των ημερών –εν πολλοίς αδικαιολόγητη για όσους, παρά τις όποιες δυσκολίες, ζούμε στη Δύση– τα μηνύματα από τη Ρωσία και το Ιράν προσφέρουν αισιοδοξία.

Το άδικο των ισχυρών

on . Posted in Κόσμος

Κάποιοι βρίσκουν λογική την απαίτηση της Ρωσίας να διαφεντεύει το μέλλον κυρίαρχων χωρών στη γειτονιά της.

Ο εμβληματικός κ. Τσόμσκι

on . Posted in Κόσμος

Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι η εμβληματική προσωπικότητα εκείνης της Αριστεράς που η αντίθεσή της στο σύστημα την οδηγεί να υιοθετεί τις χειρότερες, τις πλέον αντιδραστικές πτυχές αυτού του συστήματος.

Τα αχρείαστα ρήγματα

on . Posted in Κόσμος

Τα μικρά ρήγματα στις σχέσεις Ουκρνίας-Δύσης είναι αχρείαστα και καλό είναι να αποφεύγονται γιατί τα τρολ του Πούτιν καραδοκούν.

Ιστορία που (δεν) διδάσκει

on . Posted in Κόσμος

Στα «γερμανικά επίκαιρα» του 1939 ακούγεται ο εκφωνητής να λέει: «Συμμορίες Πολωνών κυνηγούν (Γερμανόφωνους) και αυτοί εγκαταλείπουν τις εστίες τους. Τα σπίτια τους καίγονται και καταστρέφονται συστηματικώς από τους Πολωνούς».