Κράτος

Μασκοφορεμένος συγκεντρωτισμός

on . Posted in Κράτος

Πρέπει να αναρωτηθούμε τι σόι «επιτελικό κράτος» χτίζει η κυβέρνηση όταν ασχολείται, έστω διά αντιπροσώπου, με την παραγωγή και διανομή 1,5 εκατ. μασκών.

Κεφάλαια ακινησίας

on . Posted in Κράτος

Το έλλειμμα εμπιστοσύνης που μετέτρεψε τα κεφάλαια κίνησης των επιχειρήσεων σε κεφάλαια ακινησίας στις τράπεζες.

Οι σταγόνες της χρεοκοπίας

on . Posted in Κράτος

Τώρα που –νομίζουμε ότι– «η χώρα μας αφυπνίζεται από τη δεκαετή οικονομική κρίση», μικρές ή μεγαλύτερες δυνάμεις, κατεστημένες συνήθειές μας που μάς οδήγησαν στην κρίση, καραδοκούν.

Οι χιλιάδες εντολές του κράτους

on . Posted in Κράτος

Στην Ελλάδα το κράτος είναι Θεός. Πρέπει, όμως, να είναι σαν τον Θεό της Παλαιάς Διαθήκης ο οποίος είχε «μόνο κανόνες και κανένα έλεος»;

Ιδιωτικό και κρατικό μονοπώλιο

on . Posted in Κράτος

Το 2016 τα ετήσια έσοδα του (ιδιωτικού μονοπωλίου) ΟΑΣΘ ήταν 56 εκατ. ευρώ. Το 2018 τα έσοδα (του κρατικού πλέον μονοπωλίου) μειώθηκαν στα 35 εκατομμύρια. 

Προς ένα νέο «ενοικιοστάσιο»;

on . Posted in Κράτος

Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων έδωσαν ανάσα ζωής στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία και κάποιο εισόδημα στους ιδιοκτήτες τους. Ταυτόχρονα, χιλιάδες σπίτια ανακαινίστηκαν, ομορφαίνοντας τα κέντρα των πόλεων. 

Το κράτος ως πολυτεχνίτης

on . Posted in Κράτος

Επειδή δεν αποκρατικοποιήσαμε ότι ανήκει στην αγορά (η παραγωγή σήμερα γίνεται απ’ όλους, ακόμη και με τα φωτοβολταϊκά των σπιτιών μας), είμαστε αναγκασμένοι να ιδιωτικοποιήσουμε αυτό που έπρεπε να ανήκει στο κράτος, το δίκτυο.

ΑΑΔΕ, ΣΔΟΕ, ΑΚΕΕΔ, ΔΕΟΕ κ.λπ.

on . Posted in Κράτος

Η διάρθρωση της ελληνικής γραφειοκρατίας «είναι ένας γρίφος τυλιγμένος σε ένα μυστήριο, μέσα σε ένα αίνιγμα, αλλά πιθανώς υπάρχει ένα κλειδί. Το κλειδί αυτό είναι τα πολιτικά οφέλη».

Η δευτερογενής κρίση στη ΔΕΗ

on . Posted in Κράτος

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρεοκοπήσει ένα κράτος κι εμείς γνωρίσαμε μόνο τον ένα, δηλαδή τη διόγκωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

Τουρισμός, ευημερία, εδώδιμα και αποικιακά

on . Posted in Κράτος

Μια «πρωτοβουλία της υπουργού Τουρισμού «η οποία ανέλαβε  δράση σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε ο οργανισμός  με διεθνή υπόσταση και κύρος να προωθήσει τη συνεργασία  των κρατών και των λαών».

Τo παράλληλο τραπεζικό σύστημα

on . Posted in Κράτος

Σε μια ελεύθερη οικονομία υπάρχουν και παράλληλα, κάθετα και διαγώνια τραπεζικά συστήματα, ιδιωτικές, συνεταιριστικές κ.ά. τράπεζες. Αυτό όμως προϋποθέτει ανεξαρτησία των τραπεζών από την κυβέρνηση.

Η ζωή μας κύκλους κάνει Νο 2

on . Posted in Κράτος

Κι ενώ η Ελλάδα διαδηλώνει για το Μακεδονικό, μια σειρά ΔΕΚΟ (ΕΛΤΑ, ΟΑΣΑ, ΟΣΕ, ΕΑΒ κ.ά.) δημιουργούν ζημιές που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

Νέες φορολογικές αδικίες

on . Posted in Κράτος

Τους περισσότερους φόρους πληρώνουν οι εργαζόμενοι, που είναι και οι μόνοι που συνεισφέρουν με προοδευτικούς φορολογικούς συντελεστές.

Στη «Ζωούπολη» του Δημοσίου

on . Posted in Κράτος

Πώς δεν θα «αναπαραχθεί το αναποτελεσματικό και πελατειακό κράτος» αν δεν αξιολογηθεί το υπάρχον Δημόσιο, για να δούμε ποιες από τις διαδικασίες είναι αναποτελεσματικές και έχουν στόχο τους πελάτες;

Οι ζημιοσκόποι της κυβέρνησης

on . Posted in Κράτος

Σε έναν άλλο κόσμο που δεν έγινε εφικτός, δεν θα υπήρχαν κερδοσκόποι. Οι επενδυτές θα έτρεχαν να χάσουν τα λεφτά τους μόλις άκουγαν για κρατικιστικά οράματα και σοσιαλιστικές φαντασιώσεις.