Παιδεία

Η ελάχιστη βάση για τα ψηφοδέλτια

on . Posted in Παιδεία

Γιατί είναι «παράλογο κι ανήθικο [να] κόβουν 20.000 παιδιά από την τριτοβάθμια εκπαίδευση», όπως είπε τις προάλλες ο κ. Τσίπρας, και δεν είναι «παράλογο κι ανήθικο» να κόβει ο ίδιος εκατοντάδες από τα ψηφοδέλτια;

Η χαμένη αξιολόγηση

on . Posted in Παιδεία

Η υπουργός Παιδείας είπε ελάχιστες αλήθειες, αφήνοντας τους ακροατές να πιστέψουν χιλιάδες ψέματα.

Τα νήπια και η παρενδυσία

on . Posted in Παιδεία

Η ενημέρωση χειραγωγήθηκε από ακροδεξιά sites, που ειδικεύονται σε fake news για να προκύψει αβίαστα το ερώτημα του Βασίλη Αυλωνίτη «Ωρέ πού πάμε ρε; Πού πάμε;».

Η κάθοδος των τριάκοντα

on . Posted in Παιδεία

Το μεγαλύτερο κέρδος από την πρωτοβουλία της κ. Νίκης Κεραμέως είναι ότι θα δει (ή και θα μάθει) πόσες νομικές νάρκες υπάρχουν στον δρόμο για τη διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων.

Το έπος των μετεγγραφών

on . Posted in Παιδεία

Η μερική αποκέντρωση της διαδικασίας εισαγωγής που έκανε η κ. Νίκη Κεραμέως (επέτρεψε στα τμήματα ΑΕΙ τη στάθμιση του συντελεστή βαρύτητας ανά μάθημα) είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά ελλιπής.

Άσυλο ανιάτων συντηρητικών

on . Posted in Παιδεία

Τι κι αν η πραγματικότητα βοά πως κάτι πρέπει να γίνει για το χάλι των ΑΕΙ; Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και άλλες «προοδευτικές δυνάμεις» επιμένουν στη συντήρηση ενός μοντέλου που απέτυχε.

Μινώταυρος στην Παιδεία

on . Posted in Παιδεία

Το σύστημα Λύκειο – Εξετάσεις – Πανεπιστήμιο είναι μια διαρκής αποτυχία του κράτους και γι’ αυτό εξάλλου αλλάζει κάθε λίγο…

Η μετα-αξιολόγηση των ΑΕΙ

on . Posted in Παιδεία

Η έρευνα μεταξύ των αποφοίτων κάθε σχολής είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ένα ΑΕΙ για τους πληβείους της ανώτατης εκπαίδευσης, δηλαδή τους υποψηφίους.

Νόμος είναι, θα περάσει…

on . Posted in Παιδεία

Εδώ δεν μπόρεσε να ζήσει ούτε μία τετραετία ο νόμος Διαμαντοπούλου, ένα από τα ελάχιστα νομοθετήματα που ψηφίστηκε από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μαζί και με τερατώδη πλειοψηφία.

Τα σκουπίδια και οι ψήφοι της Πάτρας

on . Posted in Παιδεία

Με τα σκουπίδια του Πανεπιστημίου Πατρών ασχολήθηκαν επισταμένως δύο βουλευτές, τρεις υπουργοί, πρυτάνεις, συμβούλια, νομάρχες, πολιτευτές και περιφερειάρχες κι ένας ολόκληρος γραφειοκρατικός μηχανισμός.

Το άσυλο και τα όπλα

on . Posted in Παιδεία

Όσο παράξενη φαντάζει σε εμάς η οπλοκατοχή, ειδικώς μετά όσα γίνονται, άλλο τόσο παράδοξο θα ακούγεται στον τυπικό Ρεπουμπλικανό το «ακαδημαϊκό άσυλο».

PISA α λα (ολίγον) ελληνικά

on . Posted in Παιδεία

Στους εν λόγω διαγωνισμούς γλώσσας (δημοτικό και γυμνάσιο) εμφιλοχώρησαν και ερωτήσεις για να εξεταστεί αν το σύστημα της παπαγαλίας παραμένει ανέπαφο.

Έγκλημα χωρίς τιμωρία στα ΑΕΙ

on . Posted in Παιδεία

Ακόμη και την εποχή του ασύλου οι φύλακες υπό την αποκλειστική εποπτεία των πρυτάνεων δεν προστάτευσαν καθηγητές από ξυλοδαρμούς, φοιτητές από προπηλακισμούς.

Είναι οι προτάσεις, ανόητε

on . Posted in Παιδεία

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και της «νέας Αριστεράς» εν γένει είναι πως δεν έχει να αντιπαραβάλει πραγματικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα.

Οι «άλλοι» ξυλοδαρμοί

on . Posted in Παιδεία

Με τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών «σε σοβαρές ποινικές ή άλλες υποθέσεις» εντός των ΑΕΙ τι πρέπει να γίνει;