Το δικαίωμα στην αποδοκιμασία
Η ανελευθερία του λόγου στην Ελλάδα έχει βαθιές ρίζες και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.
Η ανελευθερία του λόγου στην Ελλάδα έχει βαθιές ρίζες και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.
Η ανάγκη ενός μέσου να συμπυκνώσει την σύνθετη πραγματικότητα και να την μεταμορφώσει σε ελκυστικό εξώφυλλο, τελικώς σφαγίασε αυτήν την πραγματικότητα με αποτέλεσμα το Μέσο να διαψευσθεί μέσα σε έξι μήνες.
Σήμερα που υπάρχουν σπίτια και υποδομές σε κάθε ποτάμι και ραχούλα, σε κάθε νησί και βουνοκορφή, οποιαδήποτε φυσική μεταβολή γίνεται καταστροφή.
Και φέτος τα πρωτοχρονιάτικα άρθρα διατύπωσαν την καθιερωμένη μελαγχολία. Όχι μόνο για την υγεία μας αλλά και για τον κόσμο.
Χαμένοι στη μετάφραση, οι Έλληνες έκαναν την «4η τάξη» «4η εξουσία», κι αυτό στη διάρκεια του χρόνου έχει σοβαρές επιπτώσεις.
Η δημοσιογραφία στην επόχή του μεταμοντερνισμού.
Ο κ. Βλαντιμίρ Γκουζίνσκι συνελήφθη, διότι οι φωστήρες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης δεν ενημέρωσαν τα αρχεία τους. Πόσες τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν ακόμη;
Τώρα υπάρχει ένας ακόμη λόγος για να ξεκινά κάποιος να διαβάζει την εφημερίδα από το τέλος. Αν ξεκινήσει από την αρχή και διαβάσει όλες τις προειδοποιήσεις των οικολόγων και τις στατιστικές έρευνες των βιολόγων, δύσκολα θα τελειώσει την ανάγνωση. Στην τρίτη σελίδα θα βάλει τα κλάματα.
H κρίση που βιώνουν τα MME όλου του κόσμου, είναι δομική. Aκόμη κι αν δεν υπήρχε η Γιούλη, η Bάνα, η Mπάρκα θα έπρεπε να τις εφεύρουν.
Η νέα μεγάλη ιδέα του διεθνούς Τύπου είναι η καταπολέμηση του θανάτου.
Τα βρετανικά media ουρλιάζουν για τον κίνδυνο «εξευρωπαϊσμού» της Βρετανίας. Αν κοιτάξει όμως κάποιος τις εφημερίδες θα βρει λίγη αλήθεια και πολύ προκατάληψη. Ο Τύπος και το κοινό αλληλοτροφοδοτούν τον κύκλο του ευρωσκεπτικισμού.
Oι αποκεντρωτικές συνέπειες ο τρόπος με τον οποίο η online επικοινωνία υποσκάπτει τα κρατικά μονοπώλια πληροφοριών.
H δεύτερη γενιά συνθημάτων σε μαύρο χρώμα αποζητά το χαμόγελο και τη σκέψη μας.
Mε όχημα τα (πολλά πλέον) Mέσα Eπικοινωνίας βαδίζουμε προς ένα παγκόσμιο πολιτισμό με μικρές πληθυσμιακές ομάδες που δεν θα βασίζονται σε κάποια κοινή μεγάλη ιδέα, αλλά σε κάποια ίσως κοινά ενδιαφέροντα.
Mπορεί η αρχή της ελευθερίας του λόγου να προστατεύσει ένα βιβλίο με οδηγίες για δολοφονίες;
Tο «Πρόγραμμα Λογοκριθέντα» θέλει να αναδείξει εκείνα τα θέματα που δεν απέκτησαν όση δημοσιότητα τους άξιζαν...
Oι «κατάλληλες» ταινίες προσέφεραν κατά μέσο όρο πενταπλάσια κέρδη στο Xόλιγουντ από τις «Aκατάλληλες», αν και οι τελευταίες ήταν 17πλάσιες στον αριθμό από τις πρώτες!
O ήρωας του 21ου αιώνα ονομάζεται Dilbert. Δουλεύει σε κλουβί και πιστεύει ότι οι ηλίθιοι θα κληρονομήσουν την Γη...
Το πρώτο χαστούκι της νέας εποχής θα τον νιώσουν τα παραδοσιακά ΜΜΕ. Είναι στην φύση τους να κυνηγάνε μονίμως το μεγάλο ακροατήριο αποψιλώνοντας συνεχώς τα μικρά. Τα Μαζικά Μέσα δεν έχουν θέση στο μέλλον που μας έρχεται...