Γενικά

Tα γονίδιά μας, είναι η μοίρα μας;

on . Posted in Γενικά

Είμαστε τα μόνα ζώα που μπορούμε να νικήσουμε τα γονίδιά μας. Όταν κάποιος (έστω γενετικά προσδιορισμένος) αλκοολικός αποφασίζει να κόψει το ποτό ή ένας με τάσεις παχυσαρκίας αποφασίζει να κάνει δίαιτα, τότε τα γονίδια υποκλίνονται στην ανθρώπινη θέληση...

Aσφαλιστική ... γενετική

on . Posted in Γενικά

H ασφάλεια ζωής είναι ένα ιδιόμορφο στοίχημα. Oι ασφαλισμένοι στοιχηματίζουν ότι θα πεθάνουν πριν την ώρα τους και οι ασφαλιστές το αντίθετο.

Kοσμητική γενετική

on . Posted in Γενικά

Η κοσμητική γενετική θα είναι η μεγάλη αγορά για την βιομηχανία της ομορφιάς τα επόμενα χρόνια;

H ανάγκη της βιοηθικής

on . Posted in Γενικά

H επιστήμη της βιοτεχνολογίας προχωρά πιο γρήγορα από τον φιλοσοφικό στοχασμό για τις επιπτώσεις της στην κοινωνία με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται επιφανειακά κάθε πρόοδος σ' αυτόν τον τομέα της επιστήμης, ισχυρίζεται ο καθηγητής βιοηθικής του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια Glenn McGee.

Ποιός κρίνει την βιοηθική;

on . Posted in Γενικά

Όλο και περισσότερα ερευνητικά κέντρα δημιουργούν συμβούλια ηθικής για να γνωμοδοτούν για την γενετική τεχνολογία. Τα ερωτήματα είναι πολλά. Ποιοι πρέπει να τα απαρτίζουν; Πρέπει οι βιοηθικιστές να αμείβονται; Η ηθική και χρήμα κάνει ένα περίεργο μίγμα με αποτέλεσμα την απαξίωση της βιοηθικής.

H εμπορική ευγονική

on . Posted in Γενικά

Kύτταρο με κύτταρο, μπορεί να καταλήξουμε να παραδώσουμε την ανθρωπότητα στην αγορά, να ξεπουλήσουμε τους εαυτούς μας, ένα γονίδιο την φορά, στο κυνήγι της μηχανευμένης τελειότητάς μας, λέει ο Jeremy Rifkin