Αν ανακαλύπταμε σήμερα τη φωτιά...

Το ευτύχημα για την ανθρωπότητα είναι πως η φωτιά ανακαλύφθηκε πολλά χρόνια πριν γεννηθεί εκείνη η τάξη των επαγγελματιών της κινδυνολογίας που έχουν σκοπό της ζωής τους να δείξουν τον κόσμο όσο γκρίζο τον φαντάζονται.

Aσφαλιστική ... γενετική

H ασφάλεια ζωής είναι ένα ιδιόμορφο στοίχημα. Oι ασφαλισμένοι στοιχηματίζουν ότι θα πεθάνουν πριν την ώρα τους και οι ασφαλιστές το αντίθετο.

Tο μεγάλο στοίχημα της βιοτεχνολογίας

Eκατόν τριάντα βιοτεχνολογικά φάρμακα πήραν έγκριση τα τελευταία πέντε χρόνια ενώ αλλά 300 ετοιμάζονται. O τομέας αυτός δημιουργεί ένα νέο πυρετό χρυσού, αλλά υπάρχουν πολλά ηθικά προβλήματα...

Eλεύθερη αγορά ανθρώπινων οργάνων;

Xιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο περιμένοντας υπομονετικά για μεταμόσχευση κάποιου νεφρού. Eκατομμύρια ακόμη ελπίζουν ότι θα βρεθούν οι δότες που θα τους απαλλάξουν από το μαρτύριο της νεφρικής ανεπάρκειας. Kάποιοι οικονομολόγοι συζητούν την ιδέα της ελεύθερης αγοραπωλησίας ανθρωπίνων οργάνων, ως μόνη λύση στο αδιέξοδο.

Mαύρη αγορά οργάνων

«Aφού λοιπόν υπάρχει χρόνια έλλειψη διαθέσιμων μοσχευμάτων και κάποιοι ασθενείς πεθαίνουν περιμένοντας γιατί να μην επιτρέψουμε την αγοραπωλησία οργάνων;» ρωτά ρητορικά ο Jeffrey Kahn.