Οι συνεδριάσεις των επιτροπών του Κογκρέσου δεν διαφέρουν σε πολλά από τις εγχώριες. Μόνο που εκεί είναι πραγματικά δημόσιες και ουδείς τις μεταφράζει ως ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ δύο ομάδων.
Η κατάθεσή του ήταν «Οικονομικά 101» (ήτοι «Εισαγωγή στην Οικονομική Επιστήμη»), όπως τη χαρακτήρισε ένας αναλυτής. Κάποιοι βαθείς γνώστες της οικονομικής μπορεί να τη χαρακτήριζαν «χάσιμο χρόνου». Μπορεί κοτζάμ «κεντρικοτραπεζίτης» να χάνει δύο μέρες από τον πολύτιμο χρόνο για να εξηγεί πώς τα υψηλότερα επιτόκια θα βοηθήσουν στη χαλιναγώγηση του πληθωρισμού; Και όμως, ουδείς έψεξε «το χαμηλό επίπεδο» των βουλευτών, ουδείς γκρίνιαξε για τις ερωτήσεις που υπέκρυπταν σαφείς πολιτικές σκοπιμότητες. Ολοι προφανώς θεωρούν ότι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι δεν είναι «φωτεινοί παντογνώστες» -ειδικά στα οικονομικά- και οι πολιτικά σπεκουλαδόρικες ερωτήσεις είναι μέρος του πολιτικού παιχνιδιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι βουλευτές διάβαζαν και κάποιο λογύδριο για την κατάσταση της οικονομίας πριν τη διατύπωση της ερώτησής τους, λογύδριο που προφανώς δεν απευθυνόταν στον κ. Μπερνάνκι. Μάλλον στην αναμετάδοση στις εκλογικές τους περιφέρειες υπολόγιζαν.
Το εκπληκτικότερο όλων ήταν ότι αυτές οι συνεδριάσεις των επιτροπών του Κογκρέσου δεν διαφέρουν σε πολλά από τις εγχώριες. Μόνο που εκεί είναι πραγματικά δημόσιες (μεταδίδονται από το κανάλι της Βουλής) και ουδείς τις μεταφράζει ως ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ δύο ομάδων. Κανείς δεν συμπέρανε ότι «οι βουλευτές πήραν τα σώβρακα του κ. Μπερνάνκι» ούτε ότι ο κεντρικός τραπεζίτης «έδωσε μαθήματα οικονομίας στους ανίδεους περί τις διεθνείς χρηματαγορές βουλευτές». Επρόκειτο περί μιας ουσιαστικής συζήτησης, χρήσιμης σε όλους.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 26.7.2008